Ofte stillede spørgsmål2023-08-24T11:50:21+02:00

F.A.Q – Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg få synet min bil med tonede ruder?2023-01-18T07:37:30+01:00

Ja, hvis ellers bilen har sidespejl i begge sider. I det tilfælde er der ingen begrænsninger for, hvor mørke de bagerste sideruder og bagruden må være.
Det er til gengæld ikke tilladt at klæbe film på de forreste sideruder og forruden.

Er biltest og syn det samme?2023-01-18T07:38:00+01:00

Nej, det er det ikke.

Bilsyn af et køretøj er en vurdering af køretøjets tilstand på synstidspunktet. Synet fortæller ikke noget om fx:

  • kosmetiske fejl
  • rustangreb i fx undervogn (medmindre det er så voldsomt, at det har betydning for bilens passive sikkerhed. Hvis din bil trænger til en undervognsbehandling, giver vi dig besked ved synet)
  • bilens værdi
Hvad tjekkes på bilen ved bilsyn?2023-01-18T07:38:24+01:00

Nogle af vore værksteder, er samtidig FDM synsværksted.

Her tjekkes flg. ved syn:

  • køreegenskaber
  • sikkerhedssele
  • bremser
  • reflekser og lygter
  • forrude for stenslag og revner
  • hjulophæng og styretøj for slør og andre fejl
  • bærende dele
  • kulilte- og røggasudledning
Hvor tit skal min bil synes?2023-01-18T07:38:48+01:00

Hvis du har købt en ny bil, går der fire år fra datoen fra første indregistrering, inden bilen bliver indkaldt til det første syn.
Herefter bliver bilen indkaldt til periodisk syn, hvert andet år. Synet af din bil har ikke noget med antal kørte kilometer.

Påvirker klimaanlægget bilens brændstofforbrug?2023-01-18T07:39:14+01:00

Ja, men ofte kun ganske lidt på benzin eller diesel biler.

På plugin-hybrid biler kan det påvirke den elektriske rækkevidde negativt, hvis anlægget ikke er serviceret korrekt.

På elbiler kan det også påvirke den elektriske rækkevidde negativt, hvis anlægget ikke er serviceret korrekt.
Derudover er A/C anlægget en del af mange bilers drivlinje, hvor manglende kølemiddel kan betyde at bilen ikke kan DC-lade med optimal hastighed, hvis anlægget ikke kan køle højvoltbatteriet tiltrækkeligt ned.

Hvordan skal klimaanlægget indstilles?2023-01-18T07:39:38+01:00

Det står i bilens instruktionsbog, hvordan klimaanlægget indstilles bedst.

Hvis du har et fuldautomatisk anlæg, skal du blot indstille anlægget til din ønskede temperatur – så sørger anlægget for resten.

Om vinteren bør du aktivere defroster funktionen, da anlægget bruges til afdugning. Når fugten er er forsvundet kan autofunktionen genaktiveres.

Nogle klimaanlæg slår fra ved lave temperaturer. På disse anlæg er det ikke muligt at fjerne fugt, som beskrevet herover.

Skal jeg benytte aircondition- eller klimaanlægget, selvom det ikke er for varmt i bilen?2023-01-18T07:40:04+01:00

Ja, vi anbefaler at du benytter anlægget et par gange om ugen i minimum 15 minutter. Hvis ikke, kan du risikere at anlæggets pakninger bliver utætte og at stempler sætter sig fast.

Anlægget indeholder en kompressor som kræver smørelse. Smørringen sker, når kompressoren kører – altså, når anlægget er tændt.

Kan jeg selv vedligeholde mit aircondition- eller klimaanlæg?2023-01-18T07:40:27+01:00

Ja, du kan afhjælpe enkelte problemer.

Det er en god idé, at fjerne snavs og blade omkring anlæggets kondensator, som sidder forrest i bilens motorrum. Den ligner en almindelig køler, men er slankere. Hvis du er i tvivl, bør du spørge på dit Autoplus værksted.

Du kan nogle gange opleve lugtgener fra ventilationsanlægget. Det skyldes bakteriedannelse i anlægget.
Det kan afhjælpes med en rensevæske, der sprøjtes ind i anlægget og dræber bakterierne. Det kan med fordel gøres hvert eller hvert andet år – alt efter, hvor mange kilometer du kører.

Det er en god idé, at slukke anlægget 10-15 minutter før endt kørsel – især på varme dage. Det kan minimere riskoen for dannelse af bakterier i anlægget.

Vi anbefaler også at pollenfilteret udskiftes hvert eller hvert andet år. Her kan du overveje at benytte et pollenfilter med aktivt kul.

Hvor ofte skal mit aircondition- eller klimaanlæg serviceres?2023-01-18T07:40:53+01:00

Et aircondition- eller klimaanlæg bør efterses hvert andet år.

Hvis mængden af kølemiddel bliver for lille, bliver kølemidlet for varmt og olien slides dermed. Effektiviteten forringes og anlægget nedslides. Det kan medføre store omkostninger.

Kontakt dit lokale Autolus værksted for aftale om eftersyn af dit aircondition- eller klimaanlæg.

Skal bremserne på el- og hybridbiler efterses oftere?2023-01-18T07:41:19+01:00

Det kan der være behov for.

En el- eller hybridbil bruger ikke bremserne lige så meget, som på en diesel/benzin bil.
Dette skyldes, at bilen genbruger bremsekraften, når du slipper speederen til at genoplade batterierne. Det kan resultere i et større behov for rensning og smøring af bremserne.

Genbrug af bremsekraften kaldes for rekuperation.
Hvis din bil har justerbar rekuperation, anbefaler fabrikanterne, at du en gang om ugen skruer helt ned for funktionen – særligt ved meget fugtigt vejr.
Det kan være med til, at forebygge rust på bremsefladerne.

Hvor ofte skal der skiftes bremsevæske?2023-01-18T07:41:41+01:00

Bremsevæsken skal skiftes efter fabrikantens foreskrifter. De fleste biler kører to år mellem skift.

Det er vigtig at udskiftning af bremsevæske overholdes, da den mister sine egenskaber, hvis kogepunktet falder, hvilket kan resultere i bremsesvigt.

Kontakt dit Autoplus værksted, hvis du er i tvivl.

Mine bremser skurrer. Hvad er der galt?2023-01-18T07:42:07+01:00

Det er helt normalt, at der kan være en svag lyd (skurren) fra dine bremser, særligt hvis bilens har stået stille i længere tid eller i fugtigt vejr.
Det bør dog forsvinde efter kort tids kørsel.

Er der derimod tale om en høj eller vedvarende skurren, bør du søge værksted og få efterset dine bremser. Det kunne tyde på, at de har sat sig fast eller er nedslidte.

Husk at bremser bør skiftes sætvis pr. aksel.

Hvor hurtigt slides bilens bremser?2023-01-18T07:42:32+01:00

Det er meget forskelligt, hvor længe bremser holder. Det afhænger bl a af om du kører korte ture eller lange stræk på fx motorvej.

Hvis du ikke kører mange kilometer, kan bilens bremser ruste op, inden de bliver nedslidt. I så fald er det en fordel, at få dem renset og smurt ved almindeligt service.

Hvordan skal bremser vedligeholdes?2023-01-18T07:42:58+01:00

Vi anbefaler, at du får bremserne adskilt og smurt, når bilen er til service, eller når du skifter mellem sommer- og vinterdæk. Det vil kunne forlænge bremsernes levetid, og det modvirker, at bremserne sætter sig fast og bliver ødelagt.

Det er samtidig en fordel at få smurt kablerne ved service eller skift til sommer- / vinterdæk, hvis din bil har elektrisk håndbremse med kabeltræk.

Hvad er forskellen på en elbil og en hybridbil?2023-01-18T07:43:24+01:00

En Elbil også kaldet en EV bil, er en ren elbil som udelukkende kører på elektrisk energi der leveres af batteriet. Den oplades med en ekstern oplader.

En Hybridbil bruger to forskellige energikilder for at maksimere effektiviteten. Kombination af elektrisk lagret energi i batterier, kombineret med en benzin eller diesel motor.

Der findes som hovedregel 2 hybrid typer:

HEV ” Hybrid Eletric vehicle”

Denne type hybridbil har et batteri, hvor der genereres strøm til forbrændingsmotoren. Batteriet kan IKKE oplades med et kabel, men oplader sig selv når forbrændingsmotoren startes, og når bilen bremser.

PHEV ”PlugIn hybrid electric vehicle”

Denne type hybridbil er videreudviklingen af HEV. På denne biltype oplades batteriet både ved kørsel og via et ladekabel.

Begrænses en elbils rækkevidde om vinteren?2023-01-18T07:43:48+01:00

Ja, det gør den.
Det kræver mere strøm at holde elbilen kørende i koldt vejr, fx ved brug af sædevarme og opvarmning af kabinen. Det påvirker rækkevidden, som begrænses.

Det kræver især meget energi af få elbilens batterier op i den mest optimale driftstemperatur. Derfor anbefaler bilproducenterne, at du så vidt muligt varmer bilen op mens bilen er sat til ladning, inden du kører – særligt om vinteren.

Hvad betyder WLTP?2023-01-18T07:44:13+01:00

WLTP betyder “Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure”.

I Europa skal alle elbiler testes i henhold til denne standard for udmåling af rækkevidden. Man måler rækkevidden af en bil der kører med en gennemsnitshastighed på 48 km/t i sommertemperatur, fra batteriet er 100% opladet til der er 0% strøm tilbage.

Kan jeg oplade min el- og hybridbil med en almindelig stikkontakt?2023-01-18T07:44:34+01:00

Ja, det er lovligt at oplade sin el- og hybrid bilen med en nødlader som også kendes som en ”Mormor Lader”, men det bør KUN bruges i nødstilfælde og hvis der ikke er andre muligheder tilgængelige.

Hvis du benytter dig af en nødlader, skal du sikre dig at den kun lader med 6 ampere som svarer til 1,4 kW. Sikkerhedsstyrelsen fraråder daglig opladning med en nødlader, da husinstallationerne ofte ikke er lavet til en sådan vedvarende belastning.

Læs mere om sikkerhedsstyrelsens anbefalinger her:
https://www.sik.dk/erhverv/elinstallationer-og-elanlaeg/vejledninger/elinstallationer/elbiler/opladning-el-biler

Hvad betyder SOC ?2023-01-18T07:45:04+01:00

Begrebet SOC ”State Of Charge” er en indikation af, hvor meget strøm der er på batteriet, på samme måde som man taler om, hvor meget brændstof der er på en bil med en forbrændingsmotor.

Hvis batteriet på en elbil selv kunne bestemme, så lå SOC konstant et sted imellem yderpunkterne, gerne mellem 20% og 80%. Her ældes batteriet mindre end hvis man ofte bevæger sig i yderpunkterne af batteri-spændingen.  Mange nyere elbiler har derfor en indstilling hvor man kan vælge at der kun lades op til f.eks. 80% af batteriet kapacitet.

Skal man på et autoriseret værksted for at få serviceret sin hybrid bil?2023-01-18T07:45:29+01:00

Nej, det skal man ikke.
Autoplus værkstederne er certificeret El- & Hybrid specialister og kan reparere og servicere din el eller hybrid bil.

Du bevarer samtidig fabriksgarantien når Autoplus reparerer og servicerer din bil.

Kan man bruge additiver på sin benzin hybrid bil?2023-01-18T07:45:55+01:00

Ja.

Vi anbefaler Pro-Tec additiver, som leverer et Benzin Hybrid additiv som modvirker forældelse af brændstoffet, fjerner kondens og fugt fra tanken, giver en bedre brændstoføkonomi, optimerer motorydelsen, giver renere forbrænding og ikke mindst – mindsker udledningen af CO2.

Skal en el eller hybrid bil køre på specielle dæk?2023-01-18T07:46:23+01:00

Nej, det er en misforstået opfattelse af det er nødvendigt med specielle dæk til el og hybrid biler.

Når du vælger dæk til en el eller hybrid bil, skal du være opmærksom på lav rullemodstand, støj og vejgreb.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få gode tilbud til din bil!

Go to Top