Bremseeftersyn2023-08-24T11:42:30+02:00

Bremseeftersyn

Hvor ofte skal bilens bremser tjekkes?

Det er helt afgørende for både din egen og dine medtrafikanters sikkerhed, at bremserne på din bil fungerer, som de skal. Du slider på bremserne, hver gang du kører, derfor er det vigtigt, at du får dem efterset og vedligeholdt løbende. Eksperter anbefaler, at man minimum én gang årligt får tilset bilens bremser. Jævnlige bremseeftersyn er således afgørende for din sikkerhed, og samtidig kan det også spare dig for penge. For hvis du holder dine bremser i orden, kan det forlænge nemlig levetiden på dem.

Hos Autoplus kan vi foretage et komplet bremseeftersyn, hvor vi gennemgår og skiller bilens for- og bagbremser – og renser og smører dem. Vi tjekker naturligvis også bremseskiver, bremseklodser, bremsevæske og bremsekaliber – inden vi sender din bil sikkert på vejen igen.

Kontakt dit nærmeste Autoplus-værksted og bestil et eftersyn af din bils bremser.

bremseeftersyn - autoplus

Vidste du det om vedligehold af dine bremser?

Hvordan skal bremser vedligeholdes?2023-01-18T07:42:58+01:00

Vi anbefaler, at du får bremserne adskilt og smurt, når bilen er til service, eller når du skifter mellem sommer- og vinterdæk. Det vil kunne forlænge bremsernes levetid, og det modvirker, at bremserne sætter sig fast og bliver ødelagt.

Det er samtidig en fordel at få smurt kablerne ved service eller skift til sommer- / vinterdæk, hvis din bil har elektrisk håndbremse med kabeltræk.

Hvor hurtigt slides bilens bremser?2023-01-18T07:42:32+01:00

Det er meget forskelligt, hvor længe bremser holder. Det afhænger bl a af om du kører korte ture eller lange stræk på fx motorvej.

Hvis du ikke kører mange kilometer, kan bilens bremser ruste op, inden de bliver nedslidt. I så fald er det en fordel, at få dem renset og smurt ved almindeligt service.

Mine bremser skurrer. Hvad er der galt?2023-01-18T07:42:07+01:00

Det er helt normalt, at der kan være en svag lyd (skurren) fra dine bremser, særligt hvis bilens har stået stille i længere tid eller i fugtigt vejr.
Det bør dog forsvinde efter kort tids kørsel.

Er der derimod tale om en høj eller vedvarende skurren, bør du søge værksted og få efterset dine bremser. Det kunne tyde på, at de har sat sig fast eller er nedslidte.

Husk at bremser bør skiftes sætvis pr. aksel.

Hvor ofte skal der skiftes bremsevæske?2023-01-18T07:41:41+01:00

Bremsevæsken skal skiftes efter fabrikantens foreskrifter. De fleste biler kører to år mellem skift.

Det er vigtig at udskiftning af bremsevæske overholdes, da den mister sine egenskaber, hvis kogepunktet falder, hvilket kan resultere i bremsesvigt.

Kontakt dit Autoplus værksted, hvis du er i tvivl.

Skal bremserne på el- og hybridbiler efterses oftere?2023-01-18T07:41:19+01:00

Det kan der være behov for.

En el- eller hybridbil bruger ikke bremserne lige så meget, som på en diesel/benzin bil.
Dette skyldes, at bilen genbruger bremsekraften, når du slipper speederen til at genoplade batterierne. Det kan resultere i et større behov for rensning og smøring af bremserne.

Genbrug af bremsekraften kaldes for rekuperation.
Hvis din bil har justerbar rekuperation, anbefaler fabrikanterne, at du en gang om ugen skruer helt ned for funktionen – særligt ved meget fugtigt vejr.
Det kan være med til, at forebygge rust på bremsefladerne.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få gode tilbud til din bil!

Go to Top