Aircondition / Klimaanlæg2023-08-24T11:35:42+02:00

Aircondition / klimaanlæg

Hvor ofte skal bilens aircondition serviceres?

Aircondition eller et klimaanlæg i bilen er næsten uundværligt. Anlægget er med til at holde luften i bilen kølig om sommeren og varm om vinteren. Men det har også andre nyttige funktioner. Et toptrimmet anlæg er således med til at sikre bedre indeklima, afdugge din bil og sikre, at der ikke opstår mug eller skimmel, når der er store temperaturudsving.

Eksperter anbefaler, at man får kontrolleret sin aircondition/klimaanlæg hvert år, og at der cirka hvert andet år bliver ydet service på anlægget. Det sikrer dig mod nedbrud og optimerer anlæggets køleevne og holdbarhed. Og får du samtidig renset anlægget og udskiftet pollenfiltret, slipper du for bakterier, som kan fremkalde allergi, ondt i halsen og snue – lige som du holder luften i bilen frisk og undgår lugtgener.

Kontakt dit nærmeste Autoplus-værksted og bestil tid til eftersyn eller service af din bils aircondition/klimaanlæg.

Airicondition- og klimaanlæg - Autoplus

Vidste du det om vedligehold af aircondition/klimaanlæg?

Hvor ofte skal mit aircondition- eller klimaanlæg serviceres?2023-01-18T07:40:53+01:00

Et aircondition- eller klimaanlæg bør efterses hvert andet år.

Hvis mængden af kølemiddel bliver for lille, bliver kølemidlet for varmt og olien slides dermed. Effektiviteten forringes og anlægget nedslides. Det kan medføre store omkostninger.

Kontakt dit lokale Autolus værksted for aftale om eftersyn af dit aircondition- eller klimaanlæg.

Kan jeg selv vedligeholde mit aircondition- eller klimaanlæg?2023-01-18T07:40:27+01:00

Ja, du kan afhjælpe enkelte problemer.

Det er en god idé, at fjerne snavs og blade omkring anlæggets kondensator, som sidder forrest i bilens motorrum. Den ligner en almindelig køler, men er slankere. Hvis du er i tvivl, bør du spørge på dit Autoplus værksted.

Du kan nogle gange opleve lugtgener fra ventilationsanlægget. Det skyldes bakteriedannelse i anlægget.
Det kan afhjælpes med en rensevæske, der sprøjtes ind i anlægget og dræber bakterierne. Det kan med fordel gøres hvert eller hvert andet år – alt efter, hvor mange kilometer du kører.

Det er en god idé, at slukke anlægget 10-15 minutter før endt kørsel – især på varme dage. Det kan minimere riskoen for dannelse af bakterier i anlægget.

Vi anbefaler også at pollenfilteret udskiftes hvert eller hvert andet år. Her kan du overveje at benytte et pollenfilter med aktivt kul.

Skal jeg benytte aircondition- eller klimaanlægget, selvom det ikke er for varmt i bilen?2023-01-18T07:40:04+01:00

Ja, vi anbefaler at du benytter anlægget et par gange om ugen i minimum 15 minutter. Hvis ikke, kan du risikere at anlæggets pakninger bliver utætte og at stempler sætter sig fast.

Anlægget indeholder en kompressor som kræver smørelse. Smørringen sker, når kompressoren kører – altså, når anlægget er tændt.

Hvordan skal klimaanlægget indstilles?2023-01-18T07:39:38+01:00

Det står i bilens instruktionsbog, hvordan klimaanlægget indstilles bedst.

Hvis du har et fuldautomatisk anlæg, skal du blot indstille anlægget til din ønskede temperatur – så sørger anlægget for resten.

Om vinteren bør du aktivere defroster funktionen, da anlægget bruges til afdugning. Når fugten er er forsvundet kan autofunktionen genaktiveres.

Nogle klimaanlæg slår fra ved lave temperaturer. På disse anlæg er det ikke muligt at fjerne fugt, som beskrevet herover.

Påvirker klimaanlægget bilens brændstofforbrug?2023-01-18T07:39:14+01:00

Ja, men ofte kun ganske lidt på benzin eller diesel biler.

På plugin-hybrid biler kan det påvirke den elektriske rækkevidde negativt, hvis anlægget ikke er serviceret korrekt.

På elbiler kan det også påvirke den elektriske rækkevidde negativt, hvis anlægget ikke er serviceret korrekt.
Derudover er A/C anlægget en del af mange bilers drivlinje, hvor manglende kølemiddel kan betyde at bilen ikke kan DC-lade med optimal hastighed, hvis anlægget ikke kan køle højvoltbatteriet tiltrækkeligt ned.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få gode tilbud til din bil!

Go to Top